Uw taaltrainer

Uw taaltrainer Duits: Isabel van Boetzelaer

Uw taaltrainer Duits, Isabel van Boetzelaer (1961) is tweetalig opgevoed en kreeg zo beide talen en culturen met de Nederlandse en Duitse paplepel ingegoten.

Van: “ik spreek überhaupt geen Duits” naar: “Deutsch, überhaupt kein Problem”.

“Na het behalen van de propedeuse Duits ben ik afgestudeerd als Communicatiewetenschaper aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarna was ik jarenlang werkzaam in het internationale bedrijfsleven als accountmanager incentivereizen, waarbij ik veel ervaring opdeed met het zakendoen met Duitse handelspartners, zowel aan klant- als leverancierszijde.
Zo leerde ik de Nederlandse en Duitse bedrijfscultuur van binnenuit kennen en kan daarom goed de overeenkomsten en verschillen onderstrepen.

Telkens viel me op, hoe vaak Nederlanders blokkeren als ze in het Duits willen communiceren. Mede daarom besloot ik na mijn carrière in het bedrijfsleven mijn opgedane kennis van en ervaring met de Duitse taal en cultuur door te gaan geven.

Na de HBO opleiding Docent Duits deed ik veldervaring op bij verschillende middelbare scholen maar besloot terug te keren naar de doelgroep die ik goed ken: het bedrijfsleven.

Überhaupt Taaltraining
In 2014 ging ik van start met mijn bedrijf Überhaupt Taaltraining, klaar om met de nieuwste didactische en pedagogische inzichten uw taalkennis en taalvaardigheid te verbeteren.
Mijn missie is om vanuit mijn visie, drijfveren en ervaring het zakelijk Duits en de zakelijke cultuurverschillen doelgericht en soepel overbrengen.”

Waarom zou u met mij in zee willen: