• MAATWERK TAALTRAINING ZAKELIJK DUITS
    EN
    NEDERLANDS VOOR EXPATS

 

Overtuigen in goed verstaanbaar Duits

Als u uw bedrijf of product bij een Duitse mogelijk toekomstige klant presenteert is het zaaks dit in goed verstaanbaar Duits te doen, eventueel ondersteund door een foutloze PowerPoint presentatie.
 Ook als u een beurs in Duitsland bezoekt of hier op een stand staat is een korte en bondige duidelijk verstaanbare bedrijfspresentatie essentieel.
Uw Duitse elevatorpitch (Fahrstuhlpräsentation) – een bedrijfspresentatie die net zolang duurt als een liftride ( 1-2 minuten) om het interesse van die ander te wekken voor uw bedrijf/product – moet boeien en overtuigen.
Op verschillende beurzen (o.a. de Hannover Messe) bleek wederom: als men de Duitse taal spreekt, opent dit deuren naar de Duitse markt. Alleen al het tonen van deze inzet zorgt voor veel goodwill bij Duitse handelspartners en investeerders. Een workshop “Pitchen & presenteren in het Duits” is daarom een nuttig onderdeel van uw voorbereiding.

De perfecte pitch

Na een inleiding waarbij meer algemeen pitch- en presentatie vocabulaire aan bod komt gaan we via korte individuele sessies per deelnemer in op de voor uw bedrijf/product specifieke communicatie. Hierbij krijgt u tips en suggesties om uw pitch en presentatie, nog meer ‘to the point’, scherper en bedrijfsspecifieker te maken.
We bespreken de voor uw situatie optimale zins- en woordkeuze. Eventueel wordt ook de uitleg van de USP’s van uw onderneming in het Duits geoefend.
Daarna oefent u uw pitch of presentatie waarna we deze finetunen en perfectioneren op het gebied van woordkeuze, zinsbouw, zinsmelodie en uitspraak, gevolgd door individuele feedback.

Do’s en dont’s

Naast de pitches / bedrijfspresentatie oefenen we ook zaken als zakelijk begroeten, afscheid nemen, een call to action, of een eventuele overgang naar het Engels, voor als het gesprek u echt te technisch en te lang wordt.
Ook komen culturele verschillen en do’s en don’ts van zakendoen met Duitsers aan bod. U hoort wat er belangrijk is voor zakendoen in Duitsland, waarmee men een flater slaat of juist het vertrouwen wint; wat als negatief of positief wordt ervaren. Na deze workshop kunt u uw bedrijf/dienst optimaal presenteren, beleeft u hier plezier aan en vergroot u uw kans aanzienlijk om in Duitsland succesvol te worden.

Taaltrainer Duits Amsterdam