Die dreizehnte Jahreszeit

Zufällig hörte ich gestern einen Kölner Karnevalshit und da tat es mir leid, dass ich dieses Jahr die dreizehnte Jahreszeit, also Karneval in Köln, verpasse. Warum die dreizehnte Jahreszeit? Vielleicht weil sie wichtig aber völlig nutzlos ist?
Even verder in het Nederlands, voor de echt geïnteresseerden;
Keulen heeft een enorme carnavalstraditie, die terugvoert tot naar de Romeinse optochten. Dit in combinatie met de door het katholicisme omarmde heidense gebruiken (omdat het de Kerk toch niet lukte de zede- en bandeloosheid helemaal uit te bannen).

Er zijn veel unieke Keulse carnavalsbands, met geweldige, eigen traditionele carnavalsliederen. Elke zichzelf respecterende buurt heeft een of meerdere eigen carnavalsoptochten, waarvan de mooiste in de Rosenmontagzug mee mogen lopen. Eens per jaar leg ik normaal gesproken de knop om en ga in de ‘apres-ski modus’. Een zaterdag ‘hard core’ carnaval vieren, van 12.00 uur ’s middags tot een uurtje of 3 ’s nachts. (Zie de duivel). Als ik de volgende ochtend mijn wonden lik en voorzichtig mijn, van het bier zware hoofd om de hoek van de deur steek, zijn vele vierders alweer vrolijk gekostumeerd en geschminkt onderweg, met een Kölsch in de hand naar de eerste optocht van deze zondagochtend.

Carneval