Uw goede voornemen nummer 8…

Aan het eind van elk jaar is het een goed moment om even terug te kijken op het voorgaande jaar en jezelf af te vragen of je op de goede weg bent. Wat zijn de dingen die mensen het meest willen veranderen, of waar ze niet tevreden over zijn? Veel voornemens hebben vandoen met gezonder leven, meer tijd voor je familie en vrienden vrijmaken en iets terugdoen voor de samenleving. Er zijn echter nog flink wat opvallende – en moeilijke – voornemens die ook de top 10 halen. Wat zijn de top 10 Nieuwjaarsvoornemens? Bij de meeste kan ik je niet echt helpen. Is je voornemen nummer 8? Daar help ik je graag bij!

 

 1. Alles op orde krijgen
  Maak het huis schoon, koop nieuwe producten die je helpen bij een georganiseerder leven en maak afspraken met jezelf.
  9. Altruïsme – iets teruggeven aan anderen Met iets weggeven wordt niet per se geld bedoeld Tijd is nog veel waardevoller dan geld en andere materiële zaken. Tijd is eindig. Het kan ook zijn dat je besluit om elke week een paar uur vrij te maken om iemand ergens mee te helpen.
  8. Iets nieuws leren Het is heerlijk om regelmatig eventjes de gedachten te verzetten en voor jezelf te kiezen. Iets nieuws leren is daar uiterst voor geschikt. Altijd al geïnteresseerd geweest die Duitse taal eens echt onder de knie te krijgen, maar nog nooit de tijd en energie gehad om je daar eens in te verdiepen? Zo een nieuwe impuls geven aan je product/markt of carrière? Graag help ik je dit goede voornemen op een leuke en efficiënte manier uit te voeren!
  7. Geen schulden meer
  Misschien wordt het komende jaar het jaar dat je er alles aan gaat doen om je financiën op orde te krijgen? (Wellicht helpt het beheersen van de Duitse taal je erbij een nieuwe baan of afzetgebied voor je product te vinden).
  6. Stop met drinken
  Het nieuwe jaar staat symbool voor vernieuwing en de frisheid van een nieuw bestaan. Als het allemaal niet zo erg is qua drankgebruik, maar je gewoon wat wilt matigen, spreek dan een limiet met jezelf af. En houd je daaraan. Een drankje op zijn tijd moet best kunnen. Prosit!
  5. Ontstressen
  In de drukke maatschappij waarin we leven is het altijd ‘moeten, moeten, moeten’. Steeds meer mensen kiezen echter bewust voor een wat onthaastende lifestyle.
  4. Stoppen met roken
  Iedereen kan het. Zoek steun bij anderen die ook met nieuwjaar aan deze lastige opgave beginnen.
  3. Diëten – Extr
  a kilo’s verliezen Helaas is er geen pil die daar a la minute voor zorgt. Bewegen en minder eten is het eenvoudige devies.
  2. Sporten
  Wat houd je eigenlijk tegen om niet elke week twee of drie keer een klein uurtje te sporten. Kijk goed waar je van houdt. Zoek iets dat bij je past. Alleen dan houd je het vol. 1. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden Waarom besteed je eigenlijk niet meer tijd met ze? Het is een gewetensvraag die velen bezighoudt. Een drukke baan, een intensieve hobby of meer van dat soort dingen: allemaal zijn ze belangrijk, maar gaan familie en vrienden niet altijd voor? Het gaat erom of jij – en je omgeving – tevreden zijn. Als dat zo is heb je een heel eenvoudig Nieuwjaars voornemen: gewoon zo door blijven gaan. Is je voornemen beter Duits leren? Daar help ik je graag bij: isabel@uberhaupttaaltraining.nl
  Gebaseerd op: http://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-nieuwjaarsvoornemens/